MISSING_TRANSLATION (TOPBAR.IMPERSONATE_ACT_AS)

Reconnect to nature
  • Darmowy zwrot
  • Od 1933 roku

Uprawa kiełków

Kiełki są chrupiące, pyszne i bogate w witaminy! Większość nasion kiełkuje po 5-10 dniach, a dojrzałe kiełki pozostają świeże przez około 5 dni, jeśli są przechowywane w lodówce.

Proces wypuszczania kiełków przez nasiona może wydawać się prosty, lecz kryją się za nim prawdziwe cuda. Kiełkujące rośliny są łatwiej przyswajalne przez ludzki organizm niż nasiona, a do tego zawierają mnóstwo składników odżywczych. Choć hodowanie kiełków nie zabiera dużo czasu ani nie wymaga posiadania dużej przestrzeni, oferują one wiele w zamian!

Kiełki pochodzą z nasion roślin takich jak rzeżucha, fasola czy soczewica i zaczynają rozwijać się, gdy nasiona mają dostęp do wody, odpowiedniej temperatury oraz powietrza. Sprzyjające warunki sprawiają, że nasiona zaczynają kiełkować. W skrócie, kiełkowanie to „faza embrionalna” roślin, a pyszne kiełki zyskały popularność ze względu na ogrom zawartych w nich składników odżywczych.

Wskazówka! Kiełkownik może służyć również jako pojemnik do przechowywania kiełków – wystarczy je tylko wypłukać, a następnie umieścić skrzynkę z nasionami w lodówce, kratką do góry.

4 Produkty

Produkt organiczny

15.5 cm

Taca do kiełkowania

Dwie tace umożliwiające łatwe kiełkowanie nasion.

63,49 zł z VAT, bez kosztów dostawy

15.5 cm

Taca do kiełkowania z nasionami rzeżuchy

Zestaw do uprawy wyposażony w cztery opakowania nasion rzeżuchy.

45,29 zł z VAT, bez kosztów dostawy

21 cm

Dolna taca

Dolna taca do kiełkownika zapobiegająca moknięciu powierzchni.

17,99 zł z VAT, bez kosztów dostawy

15 cm

Kiełkownik

Pozwala na uprawianie różnych nasion przez cały rok.

36,19 zł z VAT, bez kosztów dostawy


Pokaż z 4 produkty(-ów)