Dzięki chrupiącemu czosnkowi „Red Toga” uzyskuje się łagodny smak i wspaniałą bazę cebulową! Smak przypomina nieco por i doskonale nadaje się na przykład jako dodatek do sałat lub zup. Wiosną odmianę „Red Toga” można wysiewać rzadko do wilgotnej ziemi i pozostawić nasiona w temperaturze pokojowej. Po wykiełkowaniu sadzonki najlepiej rozwijają się w jasnych i chłodnych warunkach. Gdy rośliny są wystarczająco duże, przesadzić 1 roślinę do doniczki z nawiezioną ziemią. Po ostatnich przymrozkach czas na przesadzanie! Latem najlepiej jest siać bezpośrednio, gdy tylko ziemia może być użytkowana. Podlać przed wysiewem rowek do wysiewu, zachować wilgoć do wykiełkowania nasion. Można kontynuować wysiew czosnku nawet jesienią. Rośliny przezimują i zaczną wcześnie rosnąć w przyszłym sezonie, gdy nadejdzie wiosna. Czosnek dęty może być zbierany w kilku stadiach, dzięki czemu jest dostępny przez długi czas. Jest ponadto odporny na zimno i może przezimować!